Önleme Yolları

Aile Güvenlik Planı

Bu blog yazısında, çok geç olmadan çocuk avcısını tanımlamanıza yardımcı olabilecek en önemli 15 pedofili uyarı işaretini sizlerle beraber inceleyeceğiz.

Aile Güvenlik PlanıSadece bir pedofil saldırısına karşı değil genel olarak hayatınızın kalitesini arttırmak için fiziksel ve akıl sağlığıyla ilgili acil bir duruma hazır ve yararlı olan herzaman ihtiyaç duyulan Aile Güvenliği Planına dikkat çekmek istiyoruz. Birçok aile, ilk kez acil bir durum meydana geldikten sonra bir plan oluşturur, böylece tekrar olması durumunda ne yapacaklarını bilirler. Ancak bir krizin mümkün veya muhtemel olduğundan endişeleniyorsanız buna hazırlıklı olmak her zaman yararlı olacaktır.

Aile Güvenliği Planınızı Oluşturmak

Başınıza gelmeden piskoloğunuz, doktorunuz veya diğer profesyonellerle birlikte, çocuğunuz ile birlikte bir Aile Güvenliği Planı oluşturulabilirsiniz. Bu plan, çocuğunuzun yanı sıra, sizin, evcil hayvanlarınızın ve mülkler de dahil olmak üzere beraber yaşadığınız insanların ve eşyaların güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için tam kapsamlı oluşturmak en iyisi olacaktır.

Acil planın olması acil durumlarda size yol gösterecektir; bu, en kötü senaryoda ne yapacağınızı düşünmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Takip etmeniz gereken bir planınız var. Her çocuğun ve ailenin kendine özgü ihtiyaçları vardır ve bir plan oluşturmanın doğru ya da yanlış yolu yoktur. Bir plana sahip olmak her zaman ve durumda yol gösterici olacaktır.

Başlamanıza yardımcı olacak kaynakları ve ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz ancak bu bilgileri ailenizin ihtiyacına göre uyarlayabilirsiniz.

Aile Güvenliği Planına İhtiyacım Varsa Nasıl Anlarım?

Çocuğunuz veya yakınlarınız aşağıdki davranışları sergiliyorsa bir güvenlik planı onları ve etrafındakileri güvende tutmaya yardımcı olabilir.

  • Kendine zarar verme veya intihar düşüncesi
  • İntihar düşüncelerini veya planlarını sözlü olarak ifade edilmesi
  • İntihara teşebbüs
  • Kendine zarar verme, kendine fiziksel olarak zarar verme (örneğin kendini kesme)
  • Öfke sorunları
  • Aile üyelerine veya başkalarına sözlü tacizde bulunmak.
  • Aile üyelerine, evdeki diğer kişilere veya evcil hayvanlara fiziksel tacizde bulunmak.
  • Öfkelendiğinde mülke zarar vererek başkalarına zarar verebilir.
  • Kaçama yada kaybolma
  • Yemek yememek yada fazla yemek yemek
  • Uyurgezerlik
  • Yangınla ilgili sorunlar
  • Geçmişte ateşe oynaka hayran olmak
  • Cinselleştirilmiş Davranışlar
  • Evin aile alanlarında (veya kamusal alanlarda) açıkça mastürbasyon yapmak
  • Ailenin evcil hayvanıyla hareket etmek
  • Bebekler, doldurulmuş hayvanlar veya diğer oyuncaklarla hareket etmek
  • Okuldaki, mahalledeki veya ailedeki diğer çocuklarla birlikte hareket etmek. Buna uygunsuz cinsel içerikli konuşma veya dokunma da dahil olabilir.

Güvenlik Planı Oluşturma Adımları

Bir güvenlik planı oluştururken çocuğunuzla/gencinizle bu konu hakkında konuşmanız ve mümkün olduğunca katılımlarını teşvik etmeniz önemlidir.

Durumu veya sorunu tanımlayın. Kimin korunması gerektiği konusunda net olun – çocuğunuz/gençiniz, diğer çocuklar, ebeveyniniz, kardeşiniz, diğer aile üyeleri, mülkünüz vb. Çocuğunuzun/gençinizin nasıl yardım isteyeceğini bilmesini sağlamaya yardımcı olabilirsiniz. Rahat oldukları bir şey üzerine rol oynamak veya bir senaryo üzerinde pratik yapmak iyi bir fikirdir. Böylece çocuğunuzun/gençinizin güvenlik planını kendi başına kullanması gerekiyorsa bunu yapabilir.

Evdeki herkes için güvenli yerler belirleyin. Evde tehlikeli bir şey oluyorsa herkesin nereye gidebileceğini bilmesi gerekir. Örneğin, evde bir kardeşin kapıyı kapatabileceği bir oda veya üzerinde anlaşmaya varılan bir sakinleştirici oda. Gerekirse, yan komşu, yakınlarda yaşayan bir arkadaş veya aile üyesi gibi evin dışındaki alanları tanımlayın. Bu insanlarla plan hakkında konuştuğunuzdan emin olun. Ev ortamının güvenli olduğundan emin olmak, kendine zarar verme amacıyla kullanılabilecek tehlikeli maddelerin bulunmadığından emin olmak da önemlidir.

Akıl sağlıklarının kötüleşmesi durumunda kriz hattına, 155'e veya en yakın yerel acil servise erişimi kolaylaştırın. Bu bilgiyi telefonunuzda veya bir indeks kartında bulundurun.

Tahmin edilebilirse, davranışın ne zaman/nerede ortaya çıktığını belirlemeye çalışın. Örneğin bu davranış, çocuk gözetimsiz bırakıldığında, endişeli olduğunda, davranışı veya kötü seçimleri sonucunda ayrıcalıklarını kaybettiğinde, sınavlardan önce veya hayır dendiğinde ortaya çıkabilir.

Plana kimin dahil olması gerektiğini ve kiminle paylaşılması gerektiğini belirleyin. Çocuklar ve gençlerin konuşabilecekleri güvenli kişilerin kim olduğunu bilmeleri gerekir: bir yetişkin, bir bakıcı, bir öğretmen, bir aile doktoru vb.

Aile Güvenliği Planınızı güncel tutun. Yaşamda ve çevresel değişiklikler meydana geldiğinde (okulu değiştirmek, yatak odalarını değiştirmek, yeni komşu vb.) plandaki değişiklikleri dikkate almayı unutmayın.

Güvenlik planı başarısız olursa ne olacağını bilin. Örneğin, aranacak kriz numaralarının bir listesine sahip olun ve gerekirse polis, vaka çalışanları vb. gibi uygun yetkilileri aramaya hazır olun.

Güvenlik planınızı kullanmak zorunda kaldıysanız, planı yeniden değerlendirin ve başarılı olup olmadığına, neyin işe yaradığına, neyin işe yaramadığına, neyin değiştirilebileceğine ve neyin dışarıda bırakıldığına karar verin.

Tüm verilere hızla ulaşabilmek için çocuğunuzun kişisel sağlık bilgilerini güvenlik planına eklemenizi öneririz.

Yalnız Değilsin - Herzaman soğuk kanlı olun ve olaylara dışardan bakarak kontrol altında tutun.


Yazdır   e-Posta

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Bize Katılın

Pedofilinin, yayılması ve güçlenmesi kendi aralarında organize olmalarında dolayıdır. Sessiz kalarak toplumsal bir hareket başlamadıkça güçlenmeye devam edecektir. Toplumsal hareket pedofililere geri adım attıtarak tedaviye yönelmelerine neden olacaktır.

Buna DUR! demek elimizde.

Daha çok duyarlı insana ihtiyacımız var. "Elimden ne gelir?" demeyin.

Sana ihtiyaç var!