Blog

Çevrimiçi Koruma Araçları

Çocuklarınızın interneti kullanırken güvenliğini korumak ve riskleri azaltmak için kullanabileceğiniz çok çeşitli araçlar vardır.

Çevrimiçi Koruma AraçlarıAntivirüs yazılımı, VPN'ler ve ebeveyn kontrolü uygulamaları gibi araçlar, çocuklarınızı internet kullanımının tehditlerinden korumanıza olanak tanıyacak ve ayrıca size onların çevrimiçi etkinliklerini izleme olanağı vererek, interneti bilinçli bir şekilde kullandıklarından emin olmanızı sağlayacaktır.

Antivirüs Yazılımı

Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmıyorsanız çocuğunuzun cihazını risk altında bırakabilirsiniz.

Bu programlar, siber suçluların dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar vb. herhangi bir dijital cihazı hacklemeye çalışmasını engellemek için tasarlanmıştır.

Çocuğunuzu siber suçluların oluşturduğu tehditlerden koruyacak araçlarla donatılmış çok çeşitli antivirüs yazılımları mevcuttur. Göz önünde bulundurulması gereken başlıca antivirüs yazılımı sağlayıcılarından bazıları şunlardır:

  • Nod32
  • Heimdal
  • McAfee
  • Norton
  • Avira
  • AVG
  • Malwarebytes

Antivirüs yazılım platformlarının çoğunluğu, çocuğunuzun kötü amaçlı yazılım içeren kötü amaçlı sitelere erişimini engelleyecek etkili araçlar sağlar. Bu antivirüs yazılımları, bilinen kötü amaçlı yazılım kaynaklarıyla ve çocuğunuzun kişisel verilerini tehlikeye atabilecek potansiyel olarak güvenli olmayan web siteleriyle olan bağlantıları anında engeller.

VPN'ler

Peki VPN nedir? Basit bir ifadeyle, 'Sanal Özel Ağ' anlamına gelen bir VPN, potansiyel olarak güvenli olmayan bir ağ kullanırken güvenli bir çevrimiçi bağlantı kurmanın bir yoludur.

VPN'ler, siber suçluların ağınızın konumunu hedefleme ve potansiyel olarak bu bilgileri bir siber saldırı gerçekleştirmek için kullanma riski olmadan interneti kullanmanızı sağlar.

Göz önünde bulundurmanız gereken bazı harika VPN programları şunlardır:

  • NordVPN
  • Cyberghost
  • PureVPN

Daha önce bahsedilen antivirüs yazılımlarının birçoğu yerleşik olarak harika VPN işlevleriyle birlikte gelebilir; böylece tam korumanın keyfini çıkarabilir, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korurken çocuğunuzu siber suçluların tehditlerinden de koruyabilirsiniz.

Ebeveyn Kontrolü Uygulamaları

Ebeveyn kontrolü uygulamaları çocuğunuzun çevrimiçi etkinliğini izlemenin harika bir yoludur. Bu platformları kullanarak çocuğunuzun hangi web sitelerini ziyaret ettiğini, izlediği içerikleri veya kullandığı uygulamaları görebilirsiniz.

İnternet çağında çocuklarının güvenliğini ve refahını sağlamak isteyen ebeveynler için ebeveyn denetimlerini kullanmak çok önemlidir .

En iyi ebeveyn kontrolü uygulamalarından bazıları şunlardır:

  • Net Nanny
  • Qustodio
  • Google Chrome’s native parental controls

Bu uygulamalar haricinde internet sağlayıcılarınızda "ebeveyn kontrolü" hizmeti sunmaktadırlar. Bu uygulamaları kullanarak çocuğunuzun internette geçirdiği süreyi de sınırlandırabileceksiniz; bu, arkadaşlarıyla ve ailenizle etkileşimde bulunmak için daha fazla zamana sahip olacağı anlamına geliyor.

Ayrıca oyun siteleri ve pornografik içerik de dahil olmak üzere belirli web sitelerini çocuğunuz erişmeden önce engelleyebilirsiniz.


Yazdır   e-Posta

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Bize Katılın

Pedofilinin, yayılması ve güçlenmesi kendi aralarında organize olmalarında dolayıdır. Sessiz kalarak toplumsal bir hareket başlamadıkça güçlenmeye devam edecektir. Toplumsal hareket pedofililere geri adım attıtarak tedaviye yönelmelerine neden olacaktır.

Buna DUR! demek elimizde.

Daha çok duyarlı insana ihtiyacımız var. "Elimden ne gelir?" demeyin.

Sana ihtiyaç var!