Blog

Çocuklar İçin İnternet Güvenliği İpuçları

İnternet korkutucu bir yer olabilir. Her tıklama çocukların kötü amaçlı içerikle ve siber saldırganlarla karşılaşma riski taşır.

Çocuklar İçin İnternet Güvenliği İpuçlarıÇocuğunuzun çok daha büyük bir yaşa gelene kadar internete girmesini yasaklamak isteyebilirsiniz. Ancak emin olun ki, çocuğunuzun internette gezinirken güvende kalmasını sağlamak için çocuklara yönelik çeşitli internet güvenliği destekleri ve programları bulunmaktadır.

Bu yazıda, 2023 yılında çocukların internet güvenliği konusunda her ebeveynin sahip olması gereken kuralları tartışacağız.

Çocuklar İçin İnternet Güvenliği İpuçlarının Hızlı Listesi

Çocuklar internet konusunda rehberliğe ihtiyaç duyarlar. Çocukların çevrimiçi dünyayla etkileşime girmesine yardımcı olacak bu hızlı internet güvenliği ipuçları listesine göz atın.

Kişisel Bilgilere Sahip Çıkın

Ebeveynler, çevrimiçi bir etkinliği veya okul ödevlerini tamamlamak için oturum açarken bile çocuklarının kişisel bilgilerini korumalıdır. Kişisel bilgilerin kullanılması, kişileri çevrimdışı olarak takip etmeyi veya bulmayı kolaylaştırabilir; bu da özellikle çocuklar için tehlikelidir!

Aşağıdakilerin kullanıcı adınızda, şifrenizde veya başka bir yerde çevrimiçi görünmesini engelleyin.

  • Tam ad (ad ve soyad)
  • Doğum günü
  • Telefon numarası
  • Sosyal Güvenlik numarası
  • Ev Adresi

İnternetteki Yabancılara Asla Güvenmeyin

İnternet saldırganları nasıl gizli kalacaklarını biliyorlar. İnternette istismara uğrayan çocuklar yabancılara güvenmenin bedelini ağır ödüyor ve acı çekiyor. Daha fazla kanıt için arama motorlarından kontrol edebilirsiniz. Elde edeceğiniz istatislik korkutucudur.

Karmaşık Parolalar Oluşturun ve Kullanın

Türkiye'de en yaygın şifreler doğum günü tarihi ve '123456'dır. Çocuklara, hesaplarını güvende tutmak için uzun ve karmaşık şifrelerin nasıl oluşturulacağını öğretin.

Nazik ol

İnternet her türden insanla dolu. Ne yazık ki, çevrimiçi zorbalık çocuklara yönelik en acımasız muamelelerden bazılarını oluşturuyor ve İnternet 7/24 erişilebilir olduğu için okulda zorbalığa maruz kalmaktan daha kötü. Çocukların internette nasıl davranacaklarını, başkalarına zorbalık yapmamaları, nasıl nazik davranacaklarını anladığıklarından emin olun.

Ebeveyn İzni Alın

Çocuklara İnternet güvenliği ipuçlarını öğretmek aynı zamanda sosyal medya hesaplarını indirmek veya görüntülemek veya gerçek hayatta çevrimiçi bir arkadaşla buluşmak için ebeveynden izin almaları gerektiğini öğretinr. Ebeveynler, çocuklarının çevrimiçi ortamda nasıl vakit geçirdiğini bilmeli, ebeveyn denetimlerini kullanmalı ve ailenin İnternet güvenliği ipuçlarının bir parçası olarak iyi kurallar oluşturmalıdır.

Konuş!

Güvenli bir web sitesi veya internette tanıştığınız biri hakkında hoşunuza gitmeyen bir şeyler varsa yetkililerle ve ilgili kiş / kurumlarla konuşun. Çevrimiçi saldırganları durdurmak ve çocukları korumak için sesinizi yükseltin. Gerekirse kolluk kuvvetlerinin çevrimiçi risklerin azaltılmasına yardımcı olmak için sürece dahil olun.

Yüklemeler ve Gönderiler Önemlidir

Çocukların ve yetişkinlerin internete yüklediği her şey sonsuza kadar orada kalır. Çocukların, bir fotoğraf yüklemeye veya çevrimiçi bir oyun topluluğu sitesinde kaba bir yorum yapmaya karar vermeleri durumunda, uygunsuz içeriği kaldırmanın imkansız olduğunu anlamalarını sağlamak çok önemlidir. Bu, sosyal medya platformları, okul hesapları, çevrimiçi video siteleri ve daha fazlası için geçerlidir.

Yanıt verme

Çocuklara, internette bir zorba ya da yabancı tarafından yaklaşıldığında uzaklaşmayı öğretin. Bir çocuk kötü bir aktiviteyle veya kendisini rahatsız eden bir şeyle karşılaştığında, bunu yanıt vermeden derhal bir yetişkine bildirmelidir. Yetişkin kullanıcıyı rapor edebilir ve engelleyebilir.

Çocuğunuzu önce siz korumalısınız. "Çocuğumun özeline karışmamam gerekli." diye bir düşünceye kapılmayın. Kötü bir olay olmadan önlemlerinizi alın.

 


Yazdır   e-Posta

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Bize Katılın

Pedofilinin, yayılması ve güçlenmesi kendi aralarında organize olmalarında dolayıdır. Sessiz kalarak toplumsal bir hareket başlamadıkça güçlenmeye devam edecektir. Toplumsal hareket pedofililere geri adım attıtarak tedaviye yönelmelerine neden olacaktır.

Buna DUR! demek elimizde.

Daha çok duyarlı insana ihtiyacımız var. "Elimden ne gelir?" demeyin.

Sana ihtiyaç var!