Blog

Pedofil İstatistikleri

Sübyancılarla başetmek için birlik olmalı ve bilgilenmeliyiz. Cahil toplum cesur suçluların ortaya çımasına sebeptir.

Pedofil İstatistikleriSeks suçluları hem çevrimiçi hem de topluluk içinde tespit edilmekten kaçınmanın yeni yollarını buldukça, dünya genelindeki ailelerin ve yetişkinlerin bu konuda neler yapılabileceği, kendilerini eğitmelerine yardımcı olmak amacıyla bu kritik pedofil istatistiklerini hazırlamaya başladık. Kendimizi bilgilendirerek çocuklarımızı daha iyi koruyabilir ve onları travma ve gelecekteki cinsel suçlarla dolu bir yaşamdan kurtarabiliriz.

Pedofil İstatistikleri

Türkiyede 12 milyondan fazla yetişkin cinsel istismar mağduru var.
Erkekler tüm cinsel suçluların %80 ila %90'ını oluşturuyor.
Kızların tacize uğrama olasılığı iki ila üç kat daha fazladır.
Engelli çocukların cinsel saldırıya uğrama olasılığı neredeyse üç kat daha fazladır.
Serbest bırakılan çocuk tacizcilerinin cinsel suç nedeniyle yeniden tutuklanma olasılıkları dört kat daha fazla.
İnternette her gün yaklaşık 500.000 aktif sübyancı var.

  1. Çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinsel suçlar genel olarak ilgili makamlara bildirilmez.

    Yetişkinlere yönelik retrospektif araştırmalar ise 4 kadından 1'inin ve 6 erkekten 1'inin 18 yaşına gelmeden cinsel istismara uğradığını gösteriyor; bu da 13 milyona yakın yetişkinin çocukken cinsel istismarı mağduru olduğu anlamına geliyor.
    Başka bir koruma katmanı eklemek için, kişi arama sitelerinde çocuklarınızla temas kuran herkesin sabıka kayıtlarını kontrol edebilirsiniz. Alternatif olarak, ailenizin yakınında veya çocuklarınızın gittiği okulların yakınında yaşıyor olabilecek çocuklara yönelik cinsel suçlular ve diğer suçlular için cinsel suçlular kayıt defterinde arama yapabilirsiniz.
    “Siz bunları sorguladıkça suçlular korkup daha az faliyet göstereceklerdir.”
     
  2. Araştırmalar 12 ila 17 yaş arasındaki tüm çocukların %1,6'sının cinsel istismara uğradığını gösteriyor.

    Bu tür istismara maruz kalan çocukların özsaygılarının düşük olduğu, depresyona girdiği, genel bir değersizlik duygusu ve yetişkinlere karşı güvensizlik yaşadıkları bilinmektedir. Çocuk tacizcilerinin istatistikleri, tedavi edilmedikleri takdirde içine kapanık, hatta intihara meyilli olabileceklerini ve travmanın onları yetişkin yaşamları boyunca da etkileyebileceğini gösteriyor.
     
  3. Cinsel istismara uğrayan erkek çocukların genç yaşta hamileliğe neden olma olasılığı beş kat daha fazladır.

    Ayrıca, birden fazla cinsel partnere sahip olma olasılıkları üç kat daha fazla ve korunmasız seks yapma olasılıkları da emsallerine göre iki kat daha fazla. Çocuklara yönelik cinsel istismar yalnızca temasla sınırlı değildir ve çocuk pornografisi ve röntgencilik gibi temassız istismarın başka örnekleri de vardır.
     
  4. Pedofililerin %80 ila %90'ı erkektir.

    Çocuk avcılarına ilişkin istatistikler, erkek ve kadın faillerin sayısı arasında büyük bir uçurum olduğunu gösteriyor. Cinsel suçlu istatistiklerine göre, 12 yaşın altındaki çocuklara yönelik suçluların yaklaşık %40'ı aynı yaşta veya ergendir. Kadın pedofililerin istismarlarının arkasında genellikle farklı motive edici faktörler vardır ve genç kurbanları hedef alıyor gibi görünseler de cinsiyetleriyle daha az ilgilenme eğilimindedirler.
    "Birçoğunun dürüst vatandaşlar olarak göründüğü ve şüpheyi önlemek için büyük önlemler aldığı göz önüne alındığında, pedofillerin daha spesifik demografik özelliklerini ayırt etmek zordur.”
     
  5. Cinsel istismar mağdurlarının yaklaşık %30'u aile üyeleri tarafından saldırıya uğramaktadır.

    Çocuk tacizcileri istatistikleri, cinsel istismara uğrayan çocukların neredeyse üçte birinin kendi aile üyelerinin kurbanı olduğunu gösteriyor. Altı yaşın altındaki çocuklarda istismarcıların yüzde 50'si aileden biriyken, 12-17 yaş arası mağdurlarda bu oran yüzde 23'e düşüyor. Bazı iddialara rağmen istatistikler eşcinsellik ile pedofili arasında somut bir bağlantı olmadığını gösteriyor.
     
  6. Kızların tacize uğrama olasılığı erkeklere göre iki ila üç kat daha fazladır.

    Çocuk tacizi istatistiklerini daha iyi anlayabilmek için son 50 yıldaki 55 çalışmayı inceleyen araştırmacılar, kızların yüzde 25'inin, erkeklerin ise yüzde 8'inin mağdur olduğunu buldu. Raporda ayrıca erkek çocuklarda istismar oranının CSA araştırmasında sergilenenden önemli ölçüde daha yüksek olduğu, taciz mağduru olmanın getirdiği damgalama, olayların eksik bildirilmesi ve bu verilerdeki tutarsızlıklara ilişkin asılsız iddialar öne sürülüyor. Daha fazla eğitim ve daha doğru bilgi ile tüm dünyada bu suiistimallerin önüne geçilebilir.
     
  7. Engelli çocuklar cinsel saldırıya 2,9 kat daha duyarlıdır.

    Çocuk avcısı istatistikleri, engelli çocukların cinsel istismarına yönelik bir eğilimi açıkça göstermektedir. Araştırmacılar, fiziksel veya zihinsel engelli çocukların mağduriyetine ilişkin çalışmaların kapsamlı bir meta-analizinden sonra, bu çocukların cinsel istismara uğrama olasılığının neredeyse üç kat daha fazla olduğu sonucuna vardı. Aslında, zihinsel ve entelektüel eksiklikleri olan çocukların cinsel istismara uğrama olasılığı, engeli olmayan akranlarına göre 4,6 kat daha fazladır.
     
  8. Çocuklara yönelik cinsel suçluların yeni bir cinsel suç nedeniyle yeniden tutuklanma olasılığı dört kat daha fazladır.

    Tekrar suç işlemeyle ilgili pedofili istatistikleri, farklı tanımlar nedeniyle değişiklik göstermektedir, ancak çocuk tacizcileri genellikle daha yüksek tekrar suç oranlarına sahiptir. Serbest bırakılan ve yeni bir cinsel suç işleyen çocuklara yönelik cinsel suçluların %40'ı, tahliyeyi takip eden ilk yılda bunu yaptı ve kurbanlarının çoğunluğu 13 yaşında veya daha küçük çocuklardı.
     
  9. Her gün yaklaşık 500.000 çocuk avcısı çevrimiçi oluyor.

    12 ila 15 yaş arası çocuklar çevrimiçi saldırganların en çok hedef aldığı gruptur; kurbanların %50'sinden fazlasının bu çocuklardan oluştuğunu tespit edilmiştir. Çevrimiçi sübyancıların istatistikleri, bu etkileşimlerin %89'unun internetteki sohbet odaları ve özel mesajlaşma yoluyla gerçekleştiğini gösteriyor.

Çoğu sübyancı sapkın davranışlarını maskelemek ve kendilerini dürüst vatandaşlar olarak sunmak için çaba gösterse de, eğer çocuk güvenliği bölgesinde bulunan bir işverenseniz, çocuklarla çalışıyorsanız veya başvuru sahiplerinin nasıl olduğunu kontrol etmek istiyorsanız, potansiyel başvuru sahiplerinin sosyal medya geçmişlerini kontrol etmek faydalı olacaktır. Genellikle suçlular sosyal medyada gizli hayatlarında davrandıkları gibi davranırlar. Sosyal medya profilleri size birinin kişiliğine, değerlerine ve tercihlerine daha derinlemesine bir bakış sunabilir.


Yazdır   e-Posta

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Bize Katılın

Pedofilinin, yayılması ve güçlenmesi kendi aralarında organize olmalarında dolayıdır. Sessiz kalarak toplumsal bir hareket başlamadıkça güçlenmeye devam edecektir. Toplumsal hareket pedofililere geri adım attıtarak tedaviye yönelmelerine neden olacaktır.

Buna DUR! demek elimizde.

Daha çok duyarlı insana ihtiyacımız var. "Elimden ne gelir?" demeyin.

Sana ihtiyaç var!