Blog

Ebeveynler için En İyi 9 İnternet Güvenliği Kuralı

Çocuğunuzun internette güvende kalmasını için kullanabileceğiniz siber güvenlik ipuçlarının bir listesini burada bulabilirsiniz.

Ebeveynler için En İyi 9 İnternet Güvenliği KuralıÇocuğunuzu İnternet Kullanımının Riskleri Konusunda Eğitin

Bu nokta çok önemlidir. Çocuklar için internet güvenliği konusunda kendinizi eğitmeniz kadar, çocuklarınıza internette nasıl güvende kalacaklarını öğretmek de aynı derecede önemlidir.

Bu makaledeki tüm konular hakkında (çevrimiçi saldırganlar, siber suçlular, kötü amaçlı yazılımlar, siber zorbalık) çocuklarınızla konuştuğunuzdan emin olun.

Tıpkı çocuğunuza karşıdan karşıya geçmeyi veya yabancılarla konuşmamayı öğrettiğiniz gibi, internetin de (yanlış kullanıldığında) nasıl güvensiz bir yer olabileceğini açıklamalısınız.

Onları Konuşmaya Teşvik Edin

Siz ve çocuğunuz arasında internet güvenliği hakkında açık bir tartışmayı teşvik etmek son derece önemlidir.

Çocuğunuzun interneti kullanırken herhangi bir endişesi varsa, size gelip sorunlarını açıklayabileceklerini bilmeleri gerekir.

"Çocuğunuz siber zorbalığın kurbanıysa, tavsiye ve destek için sizden yardım alabileceklerini açıkça anlamaları gerekmektedir."

Başlarına gelenleri siz ebeveylere utanmadan sıkılmadan anlatmaları için yolları ve açık bırakın. İletişiminizi sürekli tutun.

Ebeveyn Denetimlerini Kullan

Ebeveyn denetimleri, çocuğunuzun, Facebook, Twitter, Instagram ... gibi sosyal ağ siteleri de dahil olmak üzere, kullanması için uygun olmadığını düşündüğünüz kötü amaçlı içeriğe erişmemesini sağlamanın harika bir yoludur.

Kontrollerin kullanımı basittir. Örneğin, Google Chrome'un yerleşik ebeveyn denetimleri, çocuğunuzun ziyaret etmesini yasaklamak istediğiniz web sitelerini (örneğin YouTube.com'u) yazmanıza olanak tanır. Çocuğunuz interneti kullanırken bu siteye erişmeye çalışırsa derhal durdurulur.

Zaman Sınırlarını Ayarlama

Herkesin sürekli interneti kullandığı görülüyor. Her ne kadar çocuklar için harika bir araç olsa da - özellikle eğitim kaynakları ve eğlence açısından - yoğun şekilde kullanıldığında çocuğunuzun zihinsel ve fiziksel davranış ve gelişimini ciddi şekilde engelleyebilir.

Bu nedenle çocuğunuzun dijital cihazlarını aşırı kullanmamasını sağlayacak zaman parametrelerini ayarlamak önemlidir. Bunun yerine, dünyayla, aileleriyle ve arkadaşlarıyla etkileşimde bulunmak için daha fazla zaman harcamaya yönlendirin.

Güçlü Parolalar Ayarlama

"Çocuğunuzun, güçlü bir şifrenin interneti kullanırken güvenliğini artırabileceğini bilmesi önemlidir."

Belirli web sitelerine kaydolurken onları, çevrimiçi hesaplarının saldırıya uğrama riskini azaltmaya yardımcı olacak akılda kalıcı ancak karmaşık şifreler oluşturmaya teşvik edin.

En İyi İnternet Güvenliği Araçlarını Kullanın

Daha önce de belirtiğimiz gibi, çocuğunuzun interneti kullanırken güvenliğini artıracak çok çeşitli farklı güvenlik araçları bulunmaktadır.

VPN ve antivirüs yazılımı gibi araçları kullanarak çocuklarınızın zararlı kötü amaçlı yazılımlara ve kötü amaçlarla çocuğunuzun verilerini çalmayı amaçlayan siber suçluların oluşturduğu risklere karşı koruyabileceğinize emin olabilirsiniz .

Çevrimiçi 'Yabancı Tehlikesini' Öğretin

Asırlık deyiş 'yabancı tehlikesi' internet çağında hala geçerli.

Çocuğunuza, internette tanıştığı kişilerle buluşmanın hiçbir zaman güvenli olmadığını öğrettiğinizden emin olun; çevrimiçi ortamda yabancıların tehlikeli olabileceği ve büyük olasılıkla tehlikeli olabileceği ilkesini güçlendirin.

Çevrimiçi Dolandırıcılıklar

Çocuklar da dahil olmak üzere pek çok kişi, siber suçlular tarafından geliştirilen masum görünen pop-up'ların ve spam mesajlarının kurbanı olabilir.

Bu pop-up'lar ve spam mesajları çok kötü amaçlı olabilir; potansiyel olarak çocuğunuzun cihazına bilgisayar virüsü bulaştırabilir.

"Çocuğunuza dikkat etmesi gereken uyarı işaretlerini gösterin, böylece internette göründüklerinde bunlardan kaçınmaları gerektiğini bilirler."

İnternet Güvenliğini Daima Denetleyin ve Öğretin

Çocuğunuz dünya çapındaki ağda kendi başına gezinmemelidir; özellikle de iyi ve kötüyü net bir şekilde anlayamayacak kadar küçükseler.

Çocuğunuz interneti kullanmak istediğinde, kullanırken mutlaka yanında oturun. Bu zamanı, interneti kullanırken hangi etkinlikleri yaptıklarını görmek için kullanabilir ve onlara rehberlik ederek onları çevrimiçi ortamda nasıl güvende olacakları konusunda eğitebilirsiniz.


Yazdır   e-Posta

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Bize Katılın

Pedofilinin, yayılması ve güçlenmesi kendi aralarında organize olmalarında dolayıdır. Sessiz kalarak toplumsal bir hareket başlamadıkça güçlenmeye devam edecektir. Toplumsal hareket pedofililere geri adım attıtarak tedaviye yönelmelerine neden olacaktır.

Buna DUR! demek elimizde.

Daha çok duyarlı insana ihtiyacımız var. "Elimden ne gelir?" demeyin.

Sana ihtiyaç var!